-
[QUOTE=Salmo;128117]Copa Sylvannas, ta behem toho svyho "nezivota" prokazala, ze jeste relativne za neco stoji. Na bossa by byla jinsi adeptka. Vsimli jste si, jak chtela Jaina vykostit hordu v zaverecnym videu Pandarie? Kdyby ji tak hrablo, to by byl boss jako vino. :rofl:
Ohledně toho moru, je to jako s funkcí Světla: je třeba jasně určit, jak dotyčnej mor funguje. Klasická [I]yersinia pestis[/I] se přenášela kde čim. Od krys přes blechy i lidi, když šlo o plicní formu. Tenhle wow "mor" by musel mít tu vlastnost šířit se jako ebola a podobně rychle i účinkovat. Tam opravdu stačí hodně málo - bejt ve špatnou chvíli na špatným místě a nadechnout se, něčeho se dotknout...a za pár dní na 90% konečná, pokud nešťastník nebude okamžitě intenzivně léčen.
(Pár dny rozuměj toto: den dva to vypadá jak chřipka, pak už krev cedí odevšad - z pórů, sliznic..., cévy se trhají jak toaleťák, pak se prorvou třebas střeva a zastlala vystlala babi, je vymalováno - doslova.)
Jenže když se člověk podívá na bitvu u Arthasovo vrátek na zahrádku, co by mu záviděla i baba Jaga, tak ten wow mor funguje nepoměrně rychleji, v jistým ohledu možná jako bojovej plyn (nadechneš se, poleptá tě to, zadusíš se, čau), jenže je prostě funkční úplně na všechno i na všechny, když dokázal zamávat i s Arthasem. Likvidovatelnej je než vysokou teplotou -a tedy v zárodku a v malé míře možná i Světlem. V malé míře se tohle svinstvo nepoužívá a chodit po světě s nabitým drakem je krajně nepraktický, když jde jeden třebas do krámu pro mlíko a písek pro kočku.[/QUOTE]
k Jaině... skoč na 0:53
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=cbH-Oi5bgCY[/URL]
-
Garosh je ale sprostak. :D Takhle se vyjadrovat v pritomnosti damy - i kdyz uz drobet smrdi umrlcinou.
(vsichni jsou blazni, jen ja jsem letadlo [url]http://www.youtube.com/watch?v=oOZBU257ERE[/url] :rofl:)
-
No, až vám megalomanský válečný štváč zabije přes deset tisíc nevinných lidí, kteří na vás spoléhají, vaše přátele, a pak vás ještě zradí vaši údajní spojenci, aby pomohli onomu pitomci, tak se na ně taky nebudete dívat zrovna nejlíp :P.
On každý lídr prošel na Cata a dál vývojem. Thrall... uh... měl svatbu, Jaina byla zdrcena a zlomena a ani ji nenechali mít její pomstu (i když je fakt, že kdyby ten Orgrimmar utopila, tak by to potom nesla pěkně těžce - btw, její Fall of Theramore a pozdější repliky jsou [URL="http://www.youtube.com/watch?v=JSm-RTkjw18"]parádně nadabované[/URL], hlavně ten konec. A samozřejmě, "Orgrimmar. Will. Drown.").
Vol'Jin je ještě větší borec než byl, Sylvanas je bitch queen (i když ono to vlastně je taky kvůli tomu, že kdyby teď umřela, tak už se nedostane tam, kde byla, když umřela jako elfka, ale na mnohem horší místo - [URL="http://www.wowwiki.com/Sylvanas_Windrunner:_Edge_of_Night"]Edge of Night[/URL] by vám to mohlo trochu vysvětlit). Bohužel, fakt že Galoš je mimo, teď znamená, že v Hordě nezbyl nikdo, kdo by nad ní měl asoň trochu kontrolu.
Vypatlaná guma Wrynn začíná být trochu normální (díky Anduinovi), i když Galoše neměl posílat k soudu, ale měl nechat Thralla ho zabít. No a Wrathion je nasraný na ně oba, protože ho konflikt Aliance-Horda taky pěkně štve. I když tomu jde o to to ukončit, ne o to JAK se to ukončí.
-
rochu průšvih by byl že kdyby opravdu vypustila tu vlnu (a schopná toho byla... Thrall by jí už dlouho neudržel a Kalec se moc neměl k fyzickému zásahu) tak by spláchla celou flotilu aliance... což by byl větší průšvih... ale taky by většina armád hordy byla pod vodou... a navždy.
-
Tak ale, dnes som si uvedomil, že Sylvanas má v niečom pravdu...Lordaeron skutočne podľa práva patrí opusteným, keďže oni sú jeho pôvodní obyvatelia...a väčšina ľudí, ktorí tam teraz chcú osídľovať Andorhal, sú z iných kráľovstiev(no dobre...útok na Hillsbrad bol z ich strany čistou agresiou, ale zas, bola vojna). Čiže, hoci sú svine, právo na tú jednu krajinu majú...len tak na poznamenanie :)
Garroshovi som rešpektoval len dve jeho rozhodnutia: poprava Krom´gara v Stonetalone a zabránenie Opusteným použiť mor...a tiež hlášku: Get! Off! My! Ship!(vzhľadom na to, že to povedal súmračnému drakovi asi 20-krát väčšiemu než on, bolo to pozoruhodné) :D
Všetci hovoria o Vol´Jinovi, Sylvanas...a čo takto Lor´Themar alebo Rommath...who simply walks into Mor...oh, sorry, Dalaran, I meant Dalaran. Elfovia sú v Pandarii poriadne aktívni a jediný dôvod, prečo neboli v rebélii od začiatku je ten, že ešte mlátili zvyšky moguov v Pandarii.
-
Tak Lor´Themarovi začli povolovat po Theramore nervy... a začal vyjednávat s Varianem ale Rommath a jeho akcička v Dalaranu mu udělala čáru přes rozpočet... a A Kirin Tor pořád byli cennější než blood elfové když na to přišlo.
A 20x větší drak to není zrovna výkon, zejména ne těm tupým uměle urychleným Chromatic a Twilight verzím. (jsou tupé jak poleno).
-
Práveže nie, ono mu to prekazila Jainina akcička so zajatím Sunreaverov...Rommath bol vyslaný priamo ním ako záchranná akcia...holt, ženská to pos*ala, s elfami na strane aliancie by to bolo gg aj pre zjednotenú Hordu.
-
A kdo že to ukradl Divine Bell z Darnassu?
-
Lor'Themar má alespoň na pandách konečně nějakou backbone... a mluví ho Fenris z Dragon Age 2 (yay!).
Jen jsem stejně jako Kapr doufala, že Jaina uletí, hrábne jí a konečně z ní bude zlý boss. Navíc se od Theramore nechovala moc jako Jaina z warcraftu, spíš jako by ji něco posedlo. Vůbec aliance jako by celé kata a půl pandarie jen ustupovala a byla "moudřejší", zatímco horda má příběh. Zase na wotlk to bylo naopak, nu. A zase souhlas: z Varyana se konečně stává král,ne jen kulisa, co se vrátila do SW.
A personal point: podle mne - pád Theramore měl místo Jainy přežít Rhonin. Má lepší smysl pro humor a líp se obléká :(
-
s tím přežitím Rhonina souhlasím. Nejdřív ho dají do pěti knížek, kde si ho zamilujeme a pak ho zabijí? U Krasa jsme t ještě celkem zvládla překousnout, ale Rhonina jsem si zamilovala a Blizz mě tím dost naštval(že by si najali na psaní příběhu na chvíli Moffata? ten vždycky zabije postavy co si oblíbím :D)
-
Kdyby to byl film, hrál by ho určitě [URL="http://www.youtube.com/watch?v=zJODirze5EM"]Sean Bean[/URL]...
-
Neviem čo sa sťažujete, buďte proste radi, že na tie knihy si nenajímajú Georga R. R. Martina :D
Paeris, ten zvon ukradli Garroshovi "ľudia" medzi Sunreavermi. Teda, nerobil som tie questy, ale myslím, že vedenie elfov o tom nevedelo(veď...prečo by Lor´Themar inak rokoval s Varianom).
-
Meh, zabijeni oblibenejch postav? Budte radi, ze wowko nedela Rowlingova. To by tu byla za chvili paseka a vsichni by byli mrtvi, Dejve.:D
-
zabíjení postav? To spíše autor Hry o Trůny - George R. R. Martin :-D
-
Čo som asi napísal dva komentáre vyššie? :D And so he spoke, and so he spoke, that lord of Castamere...
A Sean Bean by mal hrať Terenasa...vládne 50 rokov, porazí Hordu a aj tak vo všetci poznajú hlavne kvôli tomu, ako ho zabil jeho syn :D Rola ako stvorená pre neho :D
-
Ale tak Martin se sem nehodí... Wowko má málo příbuzných jako hlavní postavy :D
-
Den a půl tu nejsem a většina z vás napíše to, co bych napsal já. I brought you up well. Teď se už jen musím změnit do Boromira (Sean Bean je jen jeho alter ego pro náš vesmír) a umřít hrozně pitomou, avšak částečně heroickou smrtí.
A ne, Rhonina by hrát nemohl, nemá dost úžasné vlasy.
Btw, Aliance že nemá příběh? I když očividně Jainu nepočítáte, Anduin nic? A co (ne)rozhodnutí Jeho Neutrálnosti, které nasraly půlku elfů se Staghelmovic rodinou v čele? Jinak Lol'themar "I just got a personality" Theron, hah.
Btw, já doufám, že z Jainy bosse neudělají. Už tak mě nasrali s Malygosem. A předtím s Illidanem. A s Vashj. A s Kaelem. Ale tam to jde jakž takž vysvětlit.
-
I u ty Jainy by slo vysvetlovat. Proste byl spatnej konec mesice a neco ji hnulo zluci tak, ze ji hrablo na cimburi. :rofl:
-
Staghelmovi ruplo v hlavě už v době kdy se zapečetilo Ahn´Qiraj... ale dokud se neotevřelo tak mu více méně ještě nějak smysl pro realitu fungoval.
Od té doby to s ním šlo z kopce. jinak boss další bude asi Maiew.
-
Proto říkám rodina, ne přímo Staghelm :P. Jeho snacha se koneckonců přidala k ohnivým druidům proto, že Hrouda zmasakrovala Silverwind a Furion was like "lolnope, Hordě by se nemuselo líbit, kdybychom si stěžovali".
Maiev má být mrtvá. Už od Ledového Trůnu. Uvítal bych, kdyby byla šance to napravit. Ale v tom případě bych doufal, že to nebude typické blizzardí "Oh look, s/he went crazy/eeevul!". Na druhou stranu bych nerad, aby ji nebo někoho odepsali třeba kvůli zuřivé obraně Ashenvale nebo něco. Přece jenom, elfky jsou ten typ válečnic (nebo teda původně byly) co nepřátelům vytrhávají hrtany zubama, když nic jiného není po ruce.
-
Čítal si In the shadow of the Sun? Má to 20 strán a je to len o ňom, o jeho rozhodnutiach a bolo to vytvorené už dávno pred Pandariou(a odohráva sa to medzi TBC a WotLK). Okrem toho Quel´Delar, jeho odmietnutie high elfov v Quel´Thalase počas Caty...on tam bol, lenže predtým sa staral naozaj len o záležitosti Quel´Thalasu, čiže tam nebol veľmi veľa...ale stále tam bol. A dobre, že mu dali veľkú rolu, pretože bol jediný vodca, ktorý naozaj nemal takmer žiadny príbeh v hre(no, ešte by sa dal povedať Velen...asi, za Alianciu nehrávam, možno s ním sú na tej strane nejaké významné questy, z ktorých si ho ľudia zapamätajú)...a je dosť naprd, keď vodcu vašej rasy nikto nepozná :D
-
Nene, dali mu roli PROTOŽE neměl žádný význam, tak ho potřebovali trochu zviditelnit.
And who cares about Velen? Do Exosmradu stejně nikdo nechodí.
-
No, Velen bude mať rolu vo WoD...lenže...ktorý Velen...keďže budú dvaja...teda, dúfam, že ten z Draenoru bude mŕtvy, lebo inak to bude trochu guláš.
A ono každá rasa potrebuje nejakú významnú osobnosť...ak sa danej rasy dačo týka, táto osobnosť tam je a samotná tú rasu tak trochu zosobňuje. Elfovia od TBC nikoho takého nemali a Blizzard im ho konečne v Pandarii dal.
-
Tak na WoD to vypadá že u draenei bude důležitý ten Vindicator Modrý Whatshisname z Northrendu. I když o něm píšou, že krom učení ras Azerothu o světlu (bleh, myslím že jsme to přd TBC dost dobře zvládali i bez těch space blueberries) narozdíl od ostatních draenei o hrozbě příliš nemedituje, ale jde ji rozcupovat, takže s tím by se snad dalo i celkem dobře vyjít.
-
Stále ale nechápem, ako chcú urobiť tých draenei. Totiž, z Hordy mnohí vodcovia umreli, či už v knihách, Warcrafte alebo WoW. A tí, čo neumreli, sú už dosť starí(napríklad Varok Saurfang...a ten vtedy asi ani nebol nejakým veliteľom), kým draenei so svojou nesmrteľnosťou sú v pohode. Problém je, že, ak náhodou všetci významní nepomreli počas vojny proti Železnej Horde, tak budeme mať dvoch Maraadov, dvoch Velenov, dvoch...všetkých. A to by mohol byť trochu problém, rozlíšiť, ktorý je ktorý.
-
A nebo taky ne, prostě ty "naše" nedají na Draenor a nechají je někde v uh... co je hlavní neutrální město na Pandách? Tavern of the Mists, tam je Wrathion, tak je to stejně nejdůležitější místo v Pandárii :D.
-
Krčma ako hlavné miesto v celej oblasti...dakto z Blizzardu zrejme navštívil Česko alebo Slovensko :D
-
Dnes som si prečítal dáke veci, čo sú v sekcii Spojených kráľovstiev Aliancie a všimol som si, že u Akadémie je tam aj odbor Shadowmage(Tieňový mág). Chcel by som sa teda spýtať: Ak ste náhodou stretli dakoho, kto takúto postavu RPil, prípadne to robíte priamo vy...ako tento typ mágie RPíte? Na Wowpedii aj Wowwiki som toho našiel o tieňovej mágii len málo a nič o podstate kúziel(ako vyzerajú, ako sa táto forma mágie dá použiť a podobne)...a kúzla v hre nie sú vždy zhodné s príbehom.
Rovno sem prihodím to, ako som to zatiaľ robil ja, na porovnanie: Tieňová mágia u mňa má podobu energie, ktorú najprv zhmotním v podobe "hmly" a následne jej dodávam určité vlastnosti(napríklad preťaženie zmyslov a následné krátkodobé omráčenie(samozrejme že v závislosti na rolle to on ustojí alebo nie, pričom to aj tak trvá len pár sekúnd(Shadowfury)), prípadne jej dám hmotnejšiu podobu a môžem ju použiť ako putá, alebo ako zbraň(Shadow bolt), prípadne ako formu štítu. Rovnako ju môžem nechať zareagovať na mágiu, čiže sa tým dá odhaliť kúzlo(iní vidia aury, ja si púšťam dymové signály :D ) alebo som už spravil, že som ju vpustil do zeme a dal do podoby akejsi detekčnej siete na malom území...čokoľvek tam stúpilo, bol som upozornený. Obmedzenie vo využití je vlastne dané len fantáziou, lebo tieň u mňa je niečo, čo sa dá tvarovať a meniť. Samozrejme, že závisí na sile, ako fyzickej, tak aj psychickej, ako to bude účinné, keďže u mňa kúzlenie tieňových kúziel nielen vyčerpáva telo(privolávanie a formovanie tieňa), ale aj myseľ(udržiavať sústredenie na kúzla, aby sa nezrútili, najlepšie porovnanie ma napadá s filmom Green lantern, kde ak sa prestal sústrediť, všetky jeho zelené udělátka zrazu zmizli). Tieto obmedzenia sú tam preto, aby postava nebola OP a mala priestor na zdokonaľovanie v RP, či už na efektivite privolávania tieňa a tiež na svojej psychickej stránke, aby dokázala udržiavať aj viac kúziel spustených naraz.
Názorný príklad: Vytvorím štít. Po prvé, vtiahnuť tieň z Twisting nether, či kde v paži tá energia trčí, už bolo trochu namáhavé, čiže fyzická sila trochu odčerpaná. Následne musím držať štít aktívny a teda sa sústrediť na to, aby držal tvar a bol pevný: mentálna námaha, potreba sústrediť sa, plus fyzická námaha, držať tieň pomocou svojej telesnej sily tam, kde vlastne tá energia nie je prirodzená. A po tretie, prípadné útoky na štít ma nútia do ďalšej psychickej námahy, keďže pod údermi čohokoľvek sa štít automaticky rúca a ja sa musím o to viac snažiť, aby vydržal.
No, trochu zdĺhavý opis, ale už hádam chápete môj štýl a môžete tam nájsť chyby a možnosti na zlepšenie...nechcem RPiť postavu, ktorá si zrazu vymyslela nový štýl fungovania jedného typu mágie :) (hoci, aj keď to možno znie všetko čudne, RPiť tú mágiu takto je naozaj zaujímavé...a prekvapivo ľahké, hoci to na pohľad tak nemusí vyzerať) :D
-
Systém rozdělení rolí vypracoval Seraphim a Stínového mága u nás v Akademii nikdo neRPil, aby se to dalo porovnat. Green lantern jsem neviděla, asi chápu, co tu popisuješ, člověk si to ale lépe prohlédne stejně přímo při hraní RP, než jen popisem. :)
-
No, robil som čo sa dalo na vysvetlenie...v RP je to fakt lepšie vidieť, napríklad keď moja postava v určitej fáze boja alebo aj po ňom má triašku v končatinách, prípadne sa mu podlomia nohy alebo rovno omdlie z tej námahy.
Hmm, takže za Hordu čo viem nikto, za Ali tiež...som prvý...mám moc začať veci...a s veľkou mocou prichádza...zabudol som to, takže, kto chce so mnou ísť zabíjať pánov Légie? Pretože tieňový mág je čo sa týka sily mocnejší než Kil´Jaeden a Sargeras dokopy! Dokonca aj pojem ultradémon, je pre neho slabý odvar! ]:> (kraken bol vypustený a je to tvoja chyba, dúfam, že si šťastný/šťastná) :D
-
co se týče toho vyčerpání, tak by mě zajímala jedna věc- myslíte, že co se týče magie Světla nebo Elune, tak jestli síly čarujícímu bere, nebo dává. Zatím všechny druhy magie vlastně sílu braly, ale Světlo by mělo věci tak nějak obnovovat a očišťovat. Léčenému by mělo sílu dodat(pokud není nemrtvý, to by pak asi pěkně pálilo :D), ale jak je to s tím kdo čaruje? U lehčích kouzel bych řekla, že by to mohlo dadat sílu oběma, ale co když se jedná třeba o nějaký rituál? V takových chvílích je potřeba se většinou pořádně soustředit a pokud je proti vám něco opravdu mocného, tak nepolevit ani na chvíli, což musí jistě vzít nějaké síly. Jaký je váš názor na tuhle věc?
(Kdo by se chtěl něco dozvědět o Světle, tak tady [URL]http://www.youtube.com/watch?v=e1GZBEGSfCo&list=PL6037698E84060287&feature=c4-overview-vl[/URL] je to celkem hezky zpracovaný)
A druhá věc, co by mě zajímala: Co udělají zkažené věci? Teď se nechci bavit o zakženém ovoci, ani o věcech pod vlivem třeba Starých, ale o něčem mezi tím. V některých částech Azerothu se proháněla Plamenná legie, jinde zase Pohroma a zanechalo to své jizvy na krajině. Jak to je ale s krajinou dál poté, co už jsou pryč nebo potlačení? Život si najde cestu vždy, ale za jak dlouhou dobu? Nikde jsme zatím nečetla, že by Blizzard nějak upravoval tyhle zasažené oblasti v lore(možná to někde bylo, ale já o tom nevím). Co se může dít, když tam jste? Žádný z druidů se v takové oblasti určitě nebud cítit dobře, paladini a kněží by mohli být slabší, ale co se stane normálním lidem(elfům/orkům/čemukoliv).
Napít se z řeky ve Felwoodu by asi napadlo jen pitomce, ale co třeba poutník, co je dlouhou dobu na cestách a v Ghostlandu dojde k řece... napije se a co dál? Neřekla bych, že by ho to zabilo, nebo přinejmenším né tak rychle, aby se nemohl pokusit vyhledat pomoc.
A co jídlo v těchhle oblastech? Dá se vůbec vypěstovat? Musí se předtím půda nějak očistit? Je jídlo vypěstované v těchhle oblastěch vůbec poživatelné?
Což mě přivádí k zatím poslední věci- myslíte, že bylinky vypěstované v těch oblastech spíš uškodí, nebo naopak lépe pomůžou? Někdo by řekl, že musí přijmou tu zkaženost z o okolí(a mělo by to pak an nich být poznat). Některé by jistě zemřely. Ale pokud se naučily přežít a nezůstat přitom zkažené, mohly by tím pádem být mnohem silnější, než stejný druh vypěstovaný v normálních podmínkách, ne?
No, otázek je to dost, tak snad mě nanapadnou další... počkat... napadnou :P:D
-
Catáááá :D No, najprv k tomu Svetlu: Ak si dobre spomínam, v knihe Arthas Svetlo nášmu miláškovi dodávalo sily a aj Uther bol po ňom ako na steroidoch, keď mu vo svojej poslednej bitke dával zabrať. A vo Vojne prastarých bola Tyrande živená mocou Elune...ale to zas bol Knaak a keby sa mu to hodilo do jeho OP príbehov, tak by bol schopný dať aj, že bola Tyrande zachránená posádkou Enterprise.
A teraz k očisťovaniu. Western Plaguelands bolo za pomoci druidov v Cate očistené(s výnimkou oblastí, ktoré ešte ovláda Pohroma), rovnako ako veže v EP a Light´s Hope. Rovnako ako novopostavené elfské mesto vo Felwoode, ktoré je na čistej pôde. Takže áno, očistiť to ide, ale zrejme to dokážu len druidi.
V Plaguelands momentálne všetko umiera, dokonca aj Tyr´s Hand, hoci tam sa ešte život ako-tak drží, ale ak by zostal status quo a nezačalo by očisťovanie(to už v hre ale nevidíme), tak by postupne podľahol nákaze tak ako zvyšok oblasti. Vlastne si myslím, že to, čo vidíme v EP je vlastne len mŕtva fauna, ktorá ale zostáva na mieste. Predstav si napríklad stálu jeseň, kde listy zostávajú na stromoch, ktoré ale tiež už nežijú. WP možno môže byť nažive, tam je to slabšie, ani stromy nevyzerajú tak hrozne. A Felwood...tam bola zvrátená samotná podstata prírody, takže tam veci žijú...ale sú úplne skazené. Argent Dawn si napríklad nechal potraviny dovážať, hoci okolie Light´s Hope je zabezpečené a nebol by problém nájsť tam miesto na pár polí, prípadne nechať tam pásť sa dáke zvieratá, čiže tu asi máme jasnú odpoveď.
Či by jedlo uškodilo? No, myslím, že určite by to nebolo nič prospešné ani chutné. Rovnako možno aj s vodou, ale všetko závisí od toho, odkiaľ vyviera a čo cestou naberie. Napríklad z Elrendaru sa myslím dá bez problémov piť, keďže je spolovice v Eversongu. Na druhä stranu, žiadna rieka v QT, ktorá prejde cez Jazvu, za týmto bodom asi nebude veľmi bezpečná. Ale voda je voda, jednoduchá molekula, takže narozdiel od komplexnejších a hlavne organických vecí ako napríklad obilie sa líši v tom, že by z nej tá nákaza šla asi ľahko odstrániť. Asi aj mág by to zvládol a kňazi a paladini určite(tam by to za nich asi odpracovalo Svetlo). Ale to je len moja teória, tieto veci zrejme Blizzard nerieši.
Hádam som na nič nezabudol :D
-
Tak Western plaguelands se, více méně, do Cata vzpamatovali... v Eastern plaguelands se podařilo vzpamatovat jenom oblasti kolem Lights´s hope. Ale více méně je situace taky na dobré cestě.
Ghostlands jsou ovšem v prakticky nejkatastrofálnějším stavu na Azerothu. Po výbuchu Sunwellu se magie pohromy v oblasti dost rozmohla. Anweena opravila Eversong.
Felwood je něco mezi Plaguelands a Ghostlands co se jeho stavu týká. Asi je to opravitelné ale přírodě to bude trvat moc dlouho. Ghostlands... to je kapitola sama pro sebe.
Ale ruku na srdce... oproti třeba Netherstormu nebo Shadowmoonu je i ghostlands horký kandidát na to že by se s trochou péče s tím dalo během pár desetiletí něco udělat.
Ono to ovšem chce kompetentní řešení problému... třeba pokus v Tained Scar v Blasted lands se vůbec nepovedl. (na druhou stranu- s vodou z moře, a Warlords of Draenor portálem přesměrovaným do časové linie s NEZLIKVIDOVANÝM Draenorem je vcelku možné že se i Blasted dají postupně dohromady...
-
No, ono Outland už asi ani necucal Blasted Lands ďalej. Som zvedavý, ako ho prepoja v lore...asi nejaká náhrada, prípadne bude Draenor ponechaný neskôr vlastnému vývoju a portál sa znova presmeruje do Hellfire. Alebo spravia Naaru v prípade potreby presuny pomocou Tempest Keep a jeho satelitných lodí.
No, ak sa do Ghostlands zapoja druidi, tak by som to odhadoval na oveľa rýchlejšie vyliečenie, tak ako sa WP spamätal behom pár mesiacov, maximálne niečo viac ako roka, vďaka druidom, ktorých priviedla Argent Crusade. Ale, otázne je, či o pomoc od taurenov elfovia požiadajú. Kravy by určite rady pomohli, majú to v povahe, ale či sa k tomu elfovia "znížia"(z ich pohľadu...hoci Lor´Themar nie je blb, on by to myslím spravil). Len dúfam, že tie oblasti Blizzard čoskoro zmení, lebo je to dosť otrava mať poslednú aktualizáciu Quel´Danas vo WotLK.
-
Je někde vysvětleno, jakou cenu má v RP zlatá mince?
Už delší dobu mi to vrtá hlavou. Pro spoustu hráčů je 1 zlatka málo, protože mají lvl 80 a pár G je pro ně nic. Ale v RP se to musí brát myslím trochu jinak. Přece jenom je to mince tvořená ze zlata a to je kov co má už nějakou hodnotu. Co jsem si hledala na wiki, tak nejlehčí mince mívaly cca 3g, nejčastěji jsem ovšem našla kolem 6g a 6g zlata přece musí mít nějakou cenu.
S kamarádem jsme se o tom kdysi jen tak okrajově bavili a on je toho názoru, že slušné oblečení se dá sehnat v řádu desítek stříbrných až několika zlatých. Za 100zlatých se podle něj dá pořídit normální kůň.
Jakou si myslíte, že má hodnotu jedna zlatka cca? Co se za ni dá koupit? Kolik by pak třeba stál menší domek v lese (ve městě se to asi liší od vzdálennosi k centru a bude to tam o hodně dražší)? Na obyčejný G ve hře teď nemyslete. Můžete mít lowku lvl 20 s pár G v kapse a pěknou róbou, co RPí třeba dceru boháče a vedle ní může stát lvl 80 s tisíci G a potrhaným oblečením které RPí chudáka.
-
Fúha, zaujímavá otázka :D Ono som tiež toho názoru, že jedna zlatka je naozaj dosť. Ale, priznám sa, že tu je to naozaj nejasné. Veď ono je dosť možné, že Lordaeron a Quel´Thalas mali inú menu a teda aj Opustení a elfovia majú iné mince. Ktovie, či orkovia, trollovia a taureni vôbec majú nejaké peniaze. Myslím, že taureni majú ešte stále výmenný obchod, kým orkovia a trollovia môžu pokojne používať niečo iné(ako napríklad v minulosti hrivny).
Ale cenou by som sa naozaj veľmi nezaoberal, proste povedať nejaké rozumné číslo(nie: za túto róbu som dal 10 000 zlatých, ale len napríklad 20) a prípadne OOC povedať, že to je z tvojej strany brané ako veľa(čím prekonáš rozdiely v chápaní cien). Lebo aj keby sa dali oficiálne ceny, tak sa môže nájsť niekto, kto si to neprečíta alebo odmietne niečo také RPiť a zrazu to stratí zmysel. A každý hráč to môže vidieť, veď si stačí len prečítať nejaké fantasy knihy, kde sú dané aj hodnoty peňazí a zistíš, že každý autor berie veci inak...a tak to bude asi aj u hráčov v RP :)
-
No zase na druhou stranu zlato je zlato a jeho hodnota je v každém fantasy vysoká. Takže pravděpodobně mince ražené v Lordaeronu by měly mít stejnou hodnotu jako v Quel thalasu, pokud mají stejnou váhu a obsah zlata.
Mám ještě zálohu zločinců hledáných v Quel thalasu, kde jsou i odměny za některé z nich, třeba u vrahů/osob obviněných z vraždy je odměna kolem 100 zlatých(zvláštní jak se občas lišily ceny za předání živého a za samotnou hlavu...)
Když už jsem u těch zločinců- nemá někdo zálohu zákonů Quel´Thalasu? Podle toho co vím jsou nezákonné krádeže, vraždy, únosy a nemytí se víc jak jeden den :D
-
Len, ak si prečítaš Pieseň ľadu a ohňa(ak nepoznáš, tak ti možno dačo hovorí Hra o tróny, jej seriálové spracovanie), tak tam je napríklad rozdiel, že kráľovstvo Rovina razilo zlaté mince, ktoré boli len polovičnej hmotnosti v porovnaní s mincami Siedmich kráľovstiev, krajiny, ktorá vznikla spojením (takmer) celého kontinentu, kde bola pôvodná Rovina. Ide o to, že možno QT razil mince s inou hodnotou, než Lordaeron, Stormwind, Aerie Peak, Khaz Modan a podobne :) Proste, zlato je veľa, to podľa mňa stačí :D
Neumývanie sa viac ako deň? **** da police, odteraz bude Faelin smrdieť :D
-
No taky si je třeba uvědomit že ono to ve Warcraftu který na rozdíl od většiny ostatních světů nemá limit na Conjuraci čehokoli...
Když si člověk čte Sunwell mangu tak:
Anveena "But we don´t have any money..."
Tyrigosa "Unimportant mundane issue..." zamává rukou a vykouzlí dost na nákup večeře a přenocování.
Druhá věc je že "dle lore" čarodějů zas tak moc není, a valná většina prakticky nestojí o nějaké hromadění zlata... jídlo si conjurovat můžou tak jako tak, věž si s pomocí magie postaví taky, reálně jde všem o větší moc nad vesmírem a prachy jsou to poslední co je zajímá. Zlato člověku šifru v které titáni napsali vesmír neprolomí.
A z hlediska všech ostatních "spellerů" je takováhle konjurace "proti" vesmíru... element země možná pomůže šamanovi najít zlato v zemi, ale nevyrobí ho.
Obecně za pár stříbrných jde sehnat přenocování s večeří pro 3 lidi. (Rhonin prý měl u sebe dost stříbra na to aby si sám najmul loď do Khaz Modanu jenom pro sebe pokud by to bylo třeba..) tak kolik může stát loď s posádkou na několika týdenní plavbu? Jště do Orkského teritoria? :D Podle mne to chtělo dost naditý měšec. (a Rhonin zrovna není master conjurer nevyrovnal by se hostině od Deathwinga... je spíš abjurer)
-
Súhlas so všetkým...hoci, Knaak je Knaak a pokojne si to mohol vymyslieť, lebo sa mu to hodilo do príbehu :D
No, lenže je jeden národ, ktorý tých mágov má oveľa viac ako ostatné, a to práve krvaví elfovia. Čiže národ, za ktorý Lacrymosa RPí(a ja tiež). Takže, ak si mágovia dokážu vyvolať zlato, u elfov to môže byť v naozaj veľkom meradle. Hlavne keď vyvolať zlato(zložené z jediného atómu) je ľahšie ako vytvoriť z ničoho organické zlúčeniny. Takže skôr by som povedal, že v realite si mág skôr vytvorí zlato. Lenže, u elfov je veľa magistrov, ktorí vedú dosť nákladný život(elfovia všeobecne milujú luxus) a: a)dostávajú peniaze od Silvermoonu/b) vytvárajú si ich sami.
Ak platí a), tak v tom prípade sa treba spýtať, odkiaľ ich mesto a Quel´Thalas získava, čo vyváža, čo dováža, odkiaľ vlastne má Horda všetko zlato, keďže u elfov, trollov, taurenov a Opustených nie sú známe žiadne obsadené aktívne využívané bane. Ak by to bolo b), tak by obrovské množstvá zlata, ktoré by magistri vytvorili a použili mohli znížiť jeho hodnotu(predstavte si, že by ste platili kameňmi...zrejme by ich cena nebola veľká, keďže ich je plno...tak by to bolo aj so zlatom, ktoré by bolo vypustené do obehu), čím by potrebovali viac zlata na zaplatenie svojich výdajov(lebo...predstavte si elfského magistra s drahými róbami, ako manuálne pracuje...celkom vtipná predstava :D ) a poslali by viac zlata do obehu a tým by sa znížila hodnota... No, proste, World of Warcraft nemá veľmi prepracovanú ekonomiku, zmienené to je jedine v tom, že Aliancia mala obrovské výdaje s internačnými tábormi a Stormwind nezaplatil cechu kamenárov za výstavbu mesta a z tých sa stalo Defias brotherhood. Vymyslieť ekonomiku by, narozdiel od oblastí vojska, mágie, Svetla a podobne, vyžadovalo pracovať absolútne od základu.
A, povedzme si úprimne: Hľadí taký Knaak vôbec na logiku? Vôbec nie. Tak ako môžeme od toho chlapa čakať, že bude myslieť na niečo také, preňho asi nepodstatné, ako hospodárstvo Azerothu? :D (ach, zlatý Martin alebo Sapkowski, ktorí do kníh zakomponovali skutočné problémy a peniazmi, ako dlhy alebo financovanie armády a nie len spomenúť, že dačo stojí veľa) :D